krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX 2015
KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40
Festival 7.−9. oktober
Razstava 7.−23. oktober
Odpiralni čas razstave
tor. − sob.: 16.00 do 20.00
lego_ligue

»VEČ KOT ROBOTI« FIRST LEGO LEAGUE SLOVENIJA

četrtek, 8. oktober (10.00–15.00)

petek, 9. oktober (10.00–15.00)

FIRST® LEGO® League (FLL) je raziskovalno-izobraževalni program s poudarkom na robotiki, ki ga v Sloveniji organizira in izvaja Zavod Super Glavce. Udeleženci na ustvarjalnici sestavljajo in programirajo avtonomnega robota ter rešujejo misije na FLL polju. Namen ustvarjalnice je, da udeleženci na zabaven in igriv način spoznavajo zanimivi svet sodobnih tehnologij. Skozi igro pridobivajo izkušnje z različnih področij, spodbuja se ustvarjalno razmišljanje.

Ključni pojmi in predmetne povezave: RAZMIŠLJANJE “OUT OF THE BOX”, NARAVOSLOVJE, MATEMATIKA, LOGIKA, TEHNIČNA ZNANJA, RAČUNALNIŠTVO, PROGRAMIRANJE, ROBOTIKA, PROJEKTNO DELO, SKUPINSKO DELO

Mentorica in vodja programa je Natalija Premužič, soustanoviteljica Zavoda Super Glavce (2012), vodja programa in tekmovanja znotraj projekta FIRST® LEGO® League (FLL) v Sloveniji od leta 2011, organizatorica dogodkov za otroke in družine od leta 2008, entuziastka in aktivistka. Po študiju pedagogike in sociologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani je 12 let delala v gospodarstvu, leta 2009 se je odločila za samostojno pot in se vrnila na področje vzgoje in izobraževanja.