krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX 2015
KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40
Festival 7.−9. oktober
Razstava 7.−23. oktober
Odpiralni čas razstave
tor. − sob.: 16.00 do 20.00
izlandVSjesusonecstasy_2

Izland vs jesusonecstasy

– sreda, 7. 10. ob 20.30

AV nastop

Izland vs jesusonecstasy je audio vizualni live act, kjer se celoten material ustvari v realnem času, skozi prepletanje inspiracije, improvizacije in dialoga med ustvarjalci ter gre tako pri avdiu kot pri videu za enkraten, neponovljiv nastop. Tokratni dogodek bo izveden na relaciji Maribor–Berlin. Jesusonecstasy bo live act streamal iz Berlina preko interneta neposredno in izključno na Kiblix. Zvočna povezava bo v obe smeri. Z uporabo povratnega signala v kombinaciji s prvotnim nastane efekt delay, ki bo z vsako ponovitvijo zvenel bolj popačeno zaradi kompresije in napak, ki nastanejo pri prenosu. Izland bosta nastalo glasbo opremila z vizualijami, v živo ustvarjenimi na samem dogodku.)

IZLAND (SI) Gašper Milkovič-Biloslav & Marko Vivoda razvijata nove pristope VJ-anja, kjer na preseku analognih tehnologij v živo mešata različne tekočine v organske vzorce. Med drugim oblikujeta vizualne podobe koncertov zasedbe Silence in dua Random Logic.

jesusonecstasy (SI) Mitja Cerkvenik je producent analogne elektronske glasbe, razvija elektronske inštrumente in efekte ter ustvarja zvok za gledališke predstave in kratke filme.