krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX 2015
KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40
Festival 7.−9. oktober
Razstava 7.−23. oktober
Odpiralni čas razstave
tor. − sob.: 16.00 do 20.00
Piplmetar_2-Izvanredni-Bob

Wo0, Incredible Bob: Peoplemeter

– petek, 9. 10. ob 21.15

AV nastop

Peoplemeter je novi expanded cinema projekt dvojice beograjskih umetnikov, video umetnika Incredible Boba ter eksperimentalnega kitarista in zvočnega umetnika WoO-ja.

Performans sestoji iz sinhronizirane video projekcije, modrih laserjev, neonskih žic in luči z živo elektroniko. Pri videu so uporabljene podobe nastale s pomočjo mikroskopov, endoskopov in drugih tehnik, njegovi protagonisti pa so roboti, živeči v post-digitalnem svetu medijskih signalov, frekvenc, oscilacij in drugega medijskega odpada. Glasbo v živo izvajata WoO na kitari z efekti in Bob, ki v živo kreira elektronsko glasbo. Peoplemeter je bil premierno predstavljen na Festivalu MUTEK 2013 v Mexico Cityju (kinodvorana IMAX) ter kasneje izveden v Kasslu, Timisoari, Atenah, Zagrebu in Beogradu.

WoO (RS) je eksperimentalni kitarist in zvočni umetnik iz srbske prestolnice Beograda, rojen l. 1978. Navdih črpa od pionirjev elektronske glasbe, eksperimentira z mobilnimi napravami, kot so mobilni telefoni, daljinci, medijske naprave, računalniška oprema in podobno, pri čemer skuša njihove frekvenčne interference ujeti preko svojega kitarskega magneta. »Ozvočujoč zrak« s svojo kitaro, WoO ustvarja čaroben, meditativen, s frekvencami in oscilacijami napolnjen zvočni svet. Zvočna atmosfera, distorzijski drone zvok, visoki alikvoti in analogni elektronski zvoki – vse to najde prostor v njegovih kompozicijah.

Incredible Bob (RS) je na mednarodni medijski umetniški sceni prisoten že več kot desetletje, njegova dela pa so bila prikazana na preko 300 festivalih širom sveta, med drugim na dogodkih: MUTEK, Transmediale, TodaysArts, European Media Art Festival itd. Bob je nastopal v živo z vrsto umetnikov, kot so: Actress, Deadbeat, Murcof, Sutekh, Dan Deacon, Mats Gustafsson, DJ Rupture, Laurent Garnier, The ORB, Tiga in številni drugi.