krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX 2015
KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40
Festival 7.−9. oktober
Razstava 7.−23. oktober
Odpiralni čas razstave
tor. − sob.: 16.00 do 20.00

OTVORITEV v sredo, 7. 10. 2015 ob 19. uri

07.10.2015 @ 19:00

MFRU-KIBLIX 2015

LIFT ME UP

Vabljeni na otvoritev festivala in razstave MFRU-KIBLIX 2015 LIFT ME UP v sredo, 7. oktobra ob 19. uri.
Na otvoritveni večer od 20.00 ure naprej sledijo AV nastopi in performansi.

Ponovno združena mednarodna festivalska platforma dogajanje predstavlja v mariborskem KIBLA PORTALU, nekdanji tekstilni tovarniški hali na 2000 m2, ki festivalske enote združuje na eni lokaciji. Tako se bodo družili umetniki, kulturni delavci, raziskovalci, znanstveniki, izobraževalci ter obiskovalci, željni znanja o znanstveno-tehnološko-umetniškem teoretičnem in raziskovalnem delu. Vabljeni v četrtek in petek, 8. in 9. oktobra od 10.00 ure naprej.

Festival: 7.–9. oktober 2015

Razstava 7.–23. oktober 2015

Prizorišče KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, Maribor, Slovenija

Mednarodna festivalska platforma MFRU-KIBLIX se vrača letos z navdihujočo energijo 21. stoletja v luči slogana Lift me up! z namenom eksemplaričnega povezovanja umetnosti, znanosti in tehnologije v intermedijsko up-to-date celoto, ki nadgrajuje pretekla uspešna leta festivalskega dogajanja MFRU in KIBLIX v Mariboru.

V evropskem letu svetlobe in svetilnosti, ki umetelno naznanja vsesplošni izhod iz temačnosti modernosti, se omenjeni problematiki priključuje tudi festival MFRU-KIBLIX 2015 – k luči, k svežemu zraku, k umetnosti. Izključno navzgor. Lift me up and elevate yourself!

Predstavitev sodobne vizualne umetnosti, umetnikov in avtorjev skozi transdisciplinarna povezovanja pomeni poglobitev znanj in pridobitev dodatnih veščin na poklicnem področju, povezovanje praktičnega znanja ter znanstvenega in tehnološkega raziskovalnega dela, nenazadnje tudi izboljšanje kakovosti kreativnih del.

Dvajset umetniških namestitev na razstavi umetnikov iz Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Nemčije, Finske …

Trije večeri AV nastopov in performansov: otvoritveni v sredo, Ladies Night v četrtek in zaključni večer v petek z after partyjem v AGD Gustaf

Spremljevalni program – 3D animirani filmi, animacije Ars Electronica 2014, AR LIBRIS odzivna instalacija v javnem prostoru z vodstvom po mestu, Planetarij na Glavnem trgu od srede do petka

Predavanja in predstavitve projektov, fakultet – izobraževalni program

Delavničarstvo – ustvarjalnice za vse generacije z mentorji, v četrtek in petek od 10.00 do 15.00 ure v KIBLA PORTALU, v soboto pa za najmlajše.
ROK PRIJAV NA DELAVNICE JE 7. 10. 2015.

Spremljajte nas na FB!

- – - -

Mladinski kulturni center Maribor

Kulturno izobraževalno društvo KIBLA